• Lezersdiner op zondag 13 oktober

    Lezersdiner

    Na de succesvolle kookworkshop eind juli, organiseren Kookerij Akkers en Romesco opnieuw samen een culinair evenement:

    “HET LEZERSDINER”

    Bijna iedereen houdt van lezen. Mooie boeken kunnen soms enorm inspireren! Natuurlijk bestaan er ook talloze romans en boekpassages waarin eten en drinken centraal staan. Je hebt vast ook je favoriet!

    Graag willen wij ons door jouw favoriete boekpassage laten inspireren tot het creëren van een mooi gerecht met passende wijn. Weet je zo’n roman of boekpassage en wil je deze graag met ons delen? Geef je dan op voor HET LEZERSDINER!

    De 5 meest inspirerende inzendingen gebruiken wij dan voor de samenstelling van een speciaal vijf gangendiner. De uitgekozen inspirators worden uitgenodigd om hun passage voor te komen lezen tijdens het diner.

    Heb je een briljant boek op het oog, maar vind je het idee om voor te lezen wat minder… stuur je passage evengoed op… wij gaan dan op zoek naar een ervaren voorlezer.

    Ben je niet zo goed in voorlezen, maar zou je het wel enorm leuk vinden om mee te helpen bij de voorbereiding van één van de gerechten en te luisteren naar de inzendingen van anderen, ook dit is mogelijk. Wij hebben ruimte voor een 15-tal amateurchefs die in groepjes van drie Gerard kunnen assisteren in de voorbereiding en het meegeven van de gerechten.

    Klinkt bovenstaand programma je als muziek in de oren, maar hoef je niet perse voor te lezen of mee te koken… Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom!

    Schrijf je in voor het Lezersdiner en geniet van al het moois voor ogen, oren, neus en mond!
    (dit kan tot maandag 7 oktober)

    Datum: Zondag 13 oktober 2013, van 14.30 tot 19.00
    Locatie: De Eenhoorn, Verdronkenoord 44 te Alkmaar
    Prijs: € 49,50 per persoon all-in

    Reserveren kan via rolf@romesco.nl

  • NIEUW! Scyavuru's Marmelade van Bloedsinaasappel

    marmellata_di_arancia_rossa_marmelade_van_bloedsinaasappel_-_scyavuru

    SCYAVURU: Proef de Siciliaanse passie en liefde in deze heerlijke range confituren en marmelades!

    Gemaakt volgens een recept dat al generaties lang worden doorgegeven, waarin gebruik wordt gemaakt van het allermooiste, lokale fruit.

    Bekijk hier alle nieuwe marmelade's en confituren:

    CTA

  • NIEUW! Biologische Risotto met Eekhoorntjesbrood "Pronto" van Cascina Belvedere

    biologische_risotto_met_eekhoorntjesbrood_pronto_van_cascina_belvedere

     

    Wie houdt er nu niet van risotto? Alleen het maken van een goede risotto is behoorlijk tijdrovend.

    Met de Biologische Risotto "Pronto" van Cascina Belvedere haal je het gemak in huis!

    Deze risotto is namelijk bijna kant en klaar. Bak de inhoud van het zakje met een eetlepel boter of olie. Blus vervolgens af met een beetje witte wijn. Voeg hierna 6,5 à 7,5 dl. water toe en laat het geheel 15 tot 17 minuten zachtjes doorkoken.

    Na de kooktijd hoef je alleen nog maar een beetje verse Parmezaanse kaas toe te voegen, als je dat lekker vindt, en de risotto is klaar!

    Ook te bereiden in de magnetron.

    CTA

  • Proeverij Bijwonen?

    Wijnproeverij Romesco

    Wil je ook een keer een proeverij bijwonen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, rechtsonder op de homepage, dan houden we je op de hoogte!

  • Proeverij Alkmaarse Bed & Breakfast

    Alkmaarse Bed & Breakfast

    Ontzettend gezellige delicatessen- en wijnproeverij gehouden bij Edwin Reijmers en Marcel Snijders van de Alkmaarse Bed & Breakfast. Bedankt voor jullie gastvrijheid mannen!

    Ze waren afgelopen dinsdag nog op tv bij Bed & Breakfast van Omroep Max. Gemist? Je kunt de aflevering hier terug kijken…

     

  • Reacties van onze gasten....

    Workshop Kookerij Akkers en Romesco (47)

    Leuk om te horen dat iedereen het zo naar zijn zin heeft gehad tijdens de workshop! Hieronder enkele reacties:

    “Ik vond het een uitermate gezellige en leerzame dag. Toch wel indrukwekkend die biologische teelt en met name dat er weer een nieuwe markt zich opent voor speciale groenten en kruiden. Leuk om mee te maken en later ook te proeven. Leuk dat we de receptuur ook nog krijgen per mail. Hoe jullie dat doen voor 49.95 is mij een raadsel, zeker omdat er niets te kort was. Sandwich en appelsap bij aankomst, water op de tuin, vis, vlees en mooie wijnen. Goed gedaan hoor! Het dagprogramma was prima te volgen om dit aantal mensen, maar in de Eenhoorn is het wel het maximum, zeker als iedereen kookt, maar nogmaals het was prima. Ik heb genoten en een leuke dag gehad. Dank en succes!”

    “Het kassen project is een fantastisch initiatief. Ik hoop, dat het project goed van de grond komt. De rondleiding bij Wim Bijma, vond ik heel inspirerend. En rustgevend. Wat zijn er een mogelijkheden wat de teelt van kruiden en groenten betreft. We zien er maar zo weinig van in de winkels. Maar wie weet... De informatie, die jullie gaven was prima. Het samen een maaltijd bereiden, vond ik heerlijk om te doen. Ook inspirerend. Ik ga vast en zeker de gaspaco soep maken dit weekend. Mocht er een volgende keer komen, en ik heb tijd, dan vind ik het leuk om nog eens deel te nemen.”

    “Wij hebben gister een leuke dag beleefd.....we vonden de zorg kwekerij interessant om te zien dat er op deze wijze mensen die aan de moeilijke kant van de samenleving op deze manier een goede invulling van de dag hadden......in de tuin van wim had ik graag uren doorgebracht en nog veel meer info omtrent de groenten en kruiden gekregen.....dit ook omdat ik een klein moestuintje heb en van zijn ervaring veel kan leren.....doordat we in een sliert achter hem aanliepen is veel goede info langs gegaan maar niet binnengekomen.....het koken "en groupe ' was gezellig .....de recepten leuk en eenvoudig.( kun je ze doorsturen?)...jouw info omtrent de wijnen een prettige aanvulling.....Voor ons is deze opzet van: ... excursie....info omtrent groenten wijn spijs combi's e.d. ..., samen koken in een gezellige ambiance..... zeker voor herhaling vatbaar......”

    “Wij hebben een bijzondere dag gehad gisteren. Dank jullie wel. De rondleiding bij Wim Bijma was een hoogtepunt. Zeker de diversiteit aan kruiden. Mooi om de boomspinazie, de ijssla, de soorten tomaten en de gele biet te proeven. De wijnen waren goed gekozen en bijpassend. Wat we bijzonder hadden gevonden om ook de verse kruiden bij de gerechten te kiezen, met daarbij uitleg smaakvorming. Als Gerard nog meer van zijn specialiteiten/kwaliteiten laat zien spettert de passie alle kanten op”

  • Workshop Kookerij Akkers en Romesco

    Workshop Kookerij Akkers en Romesco (34)

    Super dag tijdens de workshop van Kookerij Akkers en Romesco!

    Gestart met twee leuke en leerzame rondleidingen bij Kwekerij Osdorp en de Biologische Kwekerij van Wim Bijma.

    Daarna met de groep naar de Eenhoorn in Alkmaar, om met de meegenomen groenten en fruit samen een heerlijk 5 gangendiner te koken en hier samen van te genieten, natuurlijk met bijpassende wijnen!

    Hartelijk dank aan iedereen die er bij was…. We gaan dit zeker nog eens doen!

    Kijk voor de volledige fotoreportage op onze facebookpagina: www.facebook.com/romescoworld

  • Review Maravilla Chardonnay

    Review Maravilla Chardonnay

    Top Review.... Thanks Joost! Die Maravilla Chardonnay is ook inderdaad erg lekker…en voor die prijs…. slechts € 5,25 per fles! Proef zelf maar…;o)

  • Artikel in het Noordhollands Dagblad

    Romesco Workshop Noord Hollands Dagblad klein

    Leuk! Aandacht voor onze workshop in het Noordhollands Dagblad!

  • Even voorproeven...

    DSC_0522 klein

    Even voorproeven voor de workshop volgende week donderdag met Kookerij Akkers....

    Op de huid gebakken dorade met gebruneerde amandeltjes, frisse salade en een spicy dressing met een klein beetje gember..... Super!

Artikelen 11 tot 20 van 25 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3