• Nieuw - Vergel Bio Wijnen - Eigen Import

    Heerlijk zijn ze… onze nieuwe Spaanse Importwijnen van Bodega de la Pinoso, helemaal Biologisch gemaakt!

    Geniet van Vergel Wit gemaakt van de Sauvignon Blanc en de Airèn druif - mooi stuivend aroma door het gebruik van de Sauvignon, en de Airèn druif geeft de wijn een lekker tikje romigheid.

    De Vergel Rosé is ook een plaatje! In Provence Stijl gemaakt van de lokale Monastrell druif.

    De rode variant is gemaakt van Monastrell, Merlot en Alicante Bouschet. De druiven voor deze wijnen groeien op de beste en oudste wijngaarden van het de Bodega en de gemiddelde opbrengst per hectare is laag... en dat proef je!

    De Vergel wijnen gooien al jaren hoge ogen bij wijnrecensenten als Harold Hamersma en Onno Klein!

    Proef ze zelf en Profiteer van de speciale INTRODUCTIEKORTING! 

    KORTING BEKIJK AANBIEDING

  • Wijn- en Spijsproeverij Indoor City Camping Alkmaar

    DSC00530

    Leuke en gezellige Wijn- Spijsproeverij bij de Indoor City Camping Alkmaar.

    Met speciale dank aan De Vestibule en Hielander Scottish Restaurant voor het verzorgen van de hapjes… heerlijk!

  • Proeverij Alkmaarse Bed and Breakfast

    B&B 01

    Super Leuke Proeverij gehouden in de Alkmaarse Bed and Breakfast.

    Volgende keer bij jou thuis? Informeer naar de mogelijkheden via info@romesco.nl

  • Ladies Sunday

    Ladies Sunday 2

    Zondag 9 november is het weer zo ver: de jaarlijkse ‘Ladies Sunday’ in Warmenhuizen.

    Beauty, fashion, wellness en natuurlijk lekker eten en drinken staan centraal op dit leuke en gezellige evenement en Romesco is er weer bij!

    Doe gezellig een rondje Warmenhuizen, bijna alle winkels zijn open! Geen zin om te lopen? Geen nood… een limousine vervoert je gratis van winkel naar winkel… met bubbels!

    Natuurlijk ook even langs Restaurant de Ooievaar, waar Romesco haar gezellige stand heeft met volop lekkers om te proeven.

    Tot dan!

  • Workshop met Hollandse Tapas...

    cropped-img_3662

    Zondagmiddag 27 april is het weer zo ver… een nieuwe kookworkshop van Kookerij Akkers in samenwerking met Romesco Wijnen en Delicatessen!

    Deze keer staat het maken van Hollandse Tapas centraal. Op speelse wijze leert u heerlijke, maaltijdvullende hapjes te maken met pure Nederlandse ingrediënten. Centraal in dit programma staan:

    Hollandse Rivierkreeftjes – 2 bereidingen
    Hollandse Snoekbaars - 2 bereidingen
    Hollands Duinkonijn - 2 bereidingen
    Hollandse Haantjes - 2 bereidingen
    Beemster Kaas - 2 bereidingen

    Tijdens deze workshop werken we met wilde rivierkreeft, vers gevangen in het Groene Hart. Deze rivierkreeft heeft zich echt gevestigd in het Groene Hart van Nederland, plant zich razendsnel voort en heeft zich aangepast aan het Hollandse polderklimaat. Rivierkreeft uit het Groene Hart is zeer smaakvol, duurzaam gevangen en ecologisch verantwoord!

    Daarnaast werken we ook met een bijzonder Hollands product: het haantje! Vroeger was het heel normaal om jonge haantjes te eten, maar ze zijn in de loop van de tijd van ons menu verdwenen. Zonde, want met haantjes is niks mis, sterker nog: ze zijn niet te versmaden. In de keuken te verwerken tot uiteenlopende verrassende gerechten, een uitdaging voor koks en liefhebbers!

    De workshop zal gegeven worden op zondag 27 april van 14.00 tot 17.00 in de Eenhoorn, te Alkmaar

    Na vijven kunt u familie en vrienden uitnodigen om te pronken met uw creaties en hier heerlijk samen van te genieten in combinatie met verrassende wijnen. Deze vriendenborrel duurt van 17.00 tot 19.00.

    Zin om deel te nemen aan dit evenement? Geef u dan op via info@kookerijakkers.nl of op info@romesco.nl

    De prijsstelling is, zoals u van ons gewend bent scherp:
    Kookworkshop (inclusief borrel) - € 49,50 per persoon
    Vriendenborrel - € 22,50 per persoon

    Tot de 27ste!

    Groeten,

    Gerard en Rolf

  • Kookworkshop met inspiratie voor je kerstdiner!

    iStock_000005787338_Medium klein

    Zondagmiddag 1 december is het weer zo ver… een nieuwe kookworkshop van Kookerij Akkers in samenwerking met Romesco Wijnen en Delicatessen!

    Tijdens deze leuke, gezellige, maar vooral ook leerzame workshop, staat het kerstdiner centraal. We maken gezamenlijk een feestelijk 4 gangendiner, waarbij Gerard je hele handige trucjes en geheimen leert om een super diner zonder stress op tafel te zetten… voorbereiding is het geheim van het succes!

     

    Gedurende de middag komen de volgende onderdelen aan bod:

    • het uitbenen van parelhoenbout om een prachtige ballotine te maken als voorgerecht van het menu,
    • het schoonmaken en bereiden van verse coquilles en het bereiden van geconserveerde coquilles, als feestelijk tussengerecht,
    • het uitbenen en verwerken van Hollandse polderhaas en diverse bereidingen hiervan, onder andere de rugfilet en het maken van heerlijke bitterballetjes van het stoofvlees,
    • het maken van een bavaroise als dessert,
    • en als klap op de vuurpijl leer je je eigen friandises te maken.

    Rolf serveert bij de diverse gerechten natuurlijk heerlijke, passende KERSTWIJNEN!

     

    De prijs voor deze speciale Kerstkookworkshop inclusief diner, wijnarrangement en ter afsluiting koffie of thee, bedraagt € 62,50.

    Lijkt je het leuk om mee te doen? Meld je dan vóór 25 november aan op rolf@romesco.nl of gerard@kookerijakkers.nl

    Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook: Rolf: 06 – 38349478 / Gerard 06 - 29078497

    Datum: zondag 1 december
    Tijd: van 14.00 tot 19.00
    Locatie: de Eenhoorn, Verdonkenoord 44, 1811 BG Alkmaar

  • Delicious!

    Delicious Magazine

    Romesco's Amandelolie van Vigean en de Pistache olie van Pariani in de novembereditie van Delicious.... Leuk!

  • Viva Italia!

    Calvi olijfolie

    Heerlijk… al die nieuwe producten in het assortiment.

    Neem nou Calvi, een klein Italiaans familiebedrijf uit Imperia aan de Ligurische kust. Prachtige olijfolie, pesto en Taggische olijven…Top!

    Geluk moet je delen…en dus: Deze week 10% extra introductiekorting op alle producten van Calvi.

    Geniet er van!

    KORTING BEKIJK AANBIEDING

  • Lezersdiner op zondag 13 oktober

    Lezersdiner

    Na de succesvolle kookworkshop eind juli, organiseren Kookerij Akkers en Romesco opnieuw samen een culinair evenement:

    “HET LEZERSDINER”

    Bijna iedereen houdt van lezen. Mooie boeken kunnen soms enorm inspireren! Natuurlijk bestaan er ook talloze romans en boekpassages waarin eten en drinken centraal staan. Je hebt vast ook je favoriet!

    Graag willen wij ons door jouw favoriete boekpassage laten inspireren tot het creëren van een mooi gerecht met passende wijn. Weet je zo’n roman of boekpassage en wil je deze graag met ons delen? Geef je dan op voor HET LEZERSDINER!

    De 5 meest inspirerende inzendingen gebruiken wij dan voor de samenstelling van een speciaal vijf gangendiner. De uitgekozen inspirators worden uitgenodigd om hun passage voor te komen lezen tijdens het diner.

    Heb je een briljant boek op het oog, maar vind je het idee om voor te lezen wat minder… stuur je passage evengoed op… wij gaan dan op zoek naar een ervaren voorlezer.

    Ben je niet zo goed in voorlezen, maar zou je het wel enorm leuk vinden om mee te helpen bij de voorbereiding van één van de gerechten en te luisteren naar de inzendingen van anderen, ook dit is mogelijk. Wij hebben ruimte voor een 15-tal amateurchefs die in groepjes van drie Gerard kunnen assisteren in de voorbereiding en het meegeven van de gerechten.

    Klinkt bovenstaand programma je als muziek in de oren, maar hoef je niet perse voor te lezen of mee te koken… Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom!

    Schrijf je in voor het Lezersdiner en geniet van al het moois voor ogen, oren, neus en mond!
    (dit kan tot maandag 7 oktober)

    Datum: Zondag 13 oktober 2013, van 14.30 tot 19.00
    Locatie: De Eenhoorn, Verdronkenoord 44 te Alkmaar
    Prijs: € 49,50 per persoon all-in

    Reserveren kan via rolf@romesco.nl

  • NIEUW! Scyavuru's Marmelade van Bloedsinaasappel

    marmellata_di_arancia_rossa_marmelade_van_bloedsinaasappel_-_scyavuru

    SCYAVURU: Proef de Siciliaanse passie en liefde in deze heerlijke range confituren en marmelades!

    Gemaakt volgens een recept dat al generaties lang worden doorgegeven, waarin gebruik wordt gemaakt van het allermooiste, lokale fruit.

    Bekijk hier alle nieuwe marmelade's en confituren:

    CTA

Artikelen 1 tot 10 van 23 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3